Twitter Bootstrap

Twitter Bootstrap

Twitter Boostrap er verdens mest benyttede og gjennomtestede rammeverk for utvikling av brukergrensesnitt for websider og web-applikasjoner. Joomla 3 kommer med Bootstrap som standard.

Hva er Bootstrap

Bootstrap er et verktøy bestående av ny teknologi som html5, css3 og javascript for å gjøre utvikling av webapplikasjoner og websider raskere og mer gjennomført og standardisert brukergrensesnitt for skjemaer, knapper, navigasjon m.m. Samtidig skulle dette verkøyet ha innebygget støtte for de fleste nettlesere.

Bootstrap er laget av et av  verdens mest populære nettsamfunn Twitter, som i starten benyttet det internt til å forbedre utviklingen av Twitter, men etterhvert så fant de ut at flere kunne ha behov for et slik verktøy. Målet var rett og slett å hjelpe alle til å lage fine løsninger på nett. Så får bare et år siden ble Twitter Boostrap 1.0 lansert og nå et år etter (20. august 2012) kom Boostrap 2.1 med mye ny funksjonalitet.

Boostrap har rukket å bli det mest populære prosjektet på verdens største sosiale programmeringstjeneste Github, og fler enn 100 utviklere har arbeidet med Bootstrap.

Bootstrap blir blant annet brukt av NASA, NBC's "Breaking News" og White House Digital Government initiative for å vise hvor høyt opp dette går :-). Flere eksempler finnes på Builtwithboostrap.com.

26. september kommer Joomla 3 med Boostrap og vil dermed være det første publiseringssystemet i verden som har dette som standard. Vi vil da benytte webmaler som er basert på Bootstrap slik at Joomla og all tilleggsfunksjonalitet vil fungere sømløst med Joomla 3.

Dette blir en fantastisk plattform å utvikle hjemmesider på og våre kunder vil etter vår mening få den beste plattformen som finnes til å bygge nye hjemmesider på. Vi kan ikke annet enn å glede oss til å kunne tilby våre kunder dette.