Responsive design for Web

Responsive Web design

It's time to get responsive. Med responsive webdesign vil din hjemmeside automatisk tilpasses ulike skjermstørrelser fra store PC skjermer til små mobiltelefoner.

Hva er responsive web design?

Si farvel til HTML4, nå er det HTML5 og CSS3 som gjelder for bedre støtte i moderne nettlesere og raskere og mer søkemotorvennlig teknologi. Spesielt med tanke på det siste (søkemotoroptimalisering) vil det være viktig å ha en teknologisk plattform som er optimalisert og oppdatert, men nå er det responsive design som er i vinden.

Responsive Web Design er websider som endres dynamisk avhengig av hvilken skjermstørrelse man benytter for å se på websiden. Før så kunne en webdesign kun forholde seg til PC'er og hva som den gangen var standard oppløsning (800x600 pixler). I riktig gamle dager så lagde man ikke bredere websider enn 640 pixler fordi 640x480 var en vanlig oppløsning på PC. Nå er dette like gjerne 1920x1080 og en slik webside vil omtrent bare bli en liten flekk på skjermen.

Men nå er det like vanlig å surfe på websider med nettbrett og mobiltelefoner i alle type skjermstørrelser. Derfor bør en hjemmeside som designes i dag være responsiv. En mellomløsning til nå har vært å lage en mobilversjon av nettstedet, men siden vanlig bærbare, ultrabooks, nettbrett og mobiltelefoner nå er like vanlig som PC'er og surfte med er ikke dette lenger det beste alternativet. Websiden bør være responsiv.

Med Joomla 3 og nytt responsivt rammeverk basert på Twitter Bootstrap har vi det vi mener er den beste plattformen som finnes for dine websider.