WordPress

WordPress er en av mange åpne kildekode systemer, men er nå blitt det mest populære publiseringssystemet i verden.

Fordeler

  • Mange utvidelsesmuligheter
  • Gratis
  • Større kontroll over resultatet (avhengig av brukeren).
  • Det finnes mye hjelp på nettet hvis man vil ha løst et problem i WordPress.

Ulemper

  • Uoversiktlig og kaotisk økosystem med et «mylder» av «plugins» (tilleggsprogramvare).
  • Høyere læringskurve (avhengig av hva du benytter som hjelpeverktøy)

WordPress

WordPress er verdens mest brukte publiseringssystem, og som benyttes av ca. 35% av alle websider på nett, og som har ca. 60% av hele CMS-markedet. Man kan nesten si at WordPress er blitt Internett’s største operativsystem.

Selv Google har innsett dette og har faktisk laget en egen Google Analytics plugin til WordPress, for raskere oppsett av måling av trafikk ved hjelp Google Analytics.

Se markedsandel

WordPress er en lisensfri åpen løsning som bedriften kan eie selv og ha på et eget webhotell. En viktig fordel med dette er at mange webbyråer i dag benytter WordPress i sine tjenester og man kan bytte/velge mellom flere leverandører uten å måtte bytte web-plattform.

WP Skolen – Hva er WordPress

WordPress og sikkerhet

WordPress med sin popularitet er et utsatt program for hackere. Man kan installere diverse tilleggsprogrammer for ekstra beskyttelse, men det aller beste rådet er å oppdatere programvaren og antallet plugins (tilleggsprogrammer) til de mest nødvendige. Alt er en sikkerhetsrisiko, men den er heldigvis ikke så stor som man skulle tro.

WordPress er et trygt valg

Har du først begynt med en WordPress løsning og trenger ekstern hjelp finnes det mange som er gode på WordPress, mens det ikke er lett å finne ekspertene på andre systemer.