WordPress blokk redigeringsverktøy

Skjermbilde Gutenberg blokk editor

Redigeringsvinduet

  1. Blokk-panel: Panel for å sette inn redigerings – blokker inn i ditt innholdsvindu.
  2. Innholdsvindu: Her redigerer du ditt innhold, lager din layout og eventuell funksjonalitet for innholdsnavigering.
  3. Blokk innstillinger: Et sidefelt for å konfigurere en blokks innstillinger med mer.

WordPress’ blokkredigeringssystem som for mange er bedre kjent som Gutenberg editoren, er en moderne, fleksibel og smartere måte å opprette og redigere innhold på WordPress-nettsteder. Den ble introdusert med WordPress 5.0 i 2018 og erstattet den tidligere klassiske redaktøren.

Gutenberg blokk editor fungerer ved å dele innholdet i separate «blokker». En blokk kan være et avsnitt tekst, en overskrift, et bilde, en liste, en video, en knapp, eller nesten hvilken som helst annen type innhold du kan tenke på. Hver blokk kan redigeres, flyttes og formateres individuelt, noe som gir flere muligheter for mer presis kontroll over utformingen av din webside.

Her er noen av fordelene med WordPress sitt nye blokk – redigeringssystem:

  1. Fleksibilitet: Du kan velge fra et stort utvalg av blokker og tilpasse dem individuelt. Det finnes også mange plugins som legger til ytterligere blokker med forskjellige funksjoner for rask og smart layout av ditt innhold.
  2. Brukervennlighet: Gutenberg er designet for å gi mer funksjonalitet, men også være både smart og enkel å bruke, selv for de uten tidligere erfaring med WordPress. Blokkbasert redigering er en mer visuell tilnærming til innholdsoppbygging, noe som kan være mer forståelig for nye brukere.
  3. Responsiv design: Blokker justeres automatisk for å passe til enheten de vises på, noe som sikrer at innholdet ditt ser bra ut på både desktop og mobile enheter.
  4. Full Site Editing (FSE): Gutenberg går mot en fremtid der du vil være i stand til å redigere hele siden – ikke bare innholdet, men også header, footer, sidefelt og mer – alt med blokker. Dette vil gi enda større kontroll over nettstedets design.
  5. Innebygd SEO: Mange av blokkene har SEO-funksjoner innebygd, som muligheten til å legge til alt-tekst til bilder.

Gutenberg blokke editor representerer fremtiden til WordPress, og Internett Studio benytter denne som standard verktøy for bygging av din webside. Vi oppgraderer også WordPress websider som er bygget på den «gamle» måte med et gammelt WordPress tema og WordPress tilpasser.